Persoonlijke ontwikkeling

Naast werkdruk, administratieve last, eisen van zorgverzekeraars en snelle ontwikkelingen in het medisch handelen hebben zorgverleners die met (oncologie)patiënten werken ook te maken met emotionele aspecten als ziekte, achteruitgang, pijn, dood, famillie-interacties, verdriet, angst…. Professioneel handelen in deze veeleisende omgeving vraagt inzicht in jezelf. Op welke wijze beïnvloeden eisen vanuit de omgeving het professioneel en persoonlijk handelen?

Reflectiemomenten; individueel, met het team of in een groep, worden geboden om inzicht te krijgen in de effectiviteit van je handelen, om daar vervolgens een ontwikkelingsstap aan te koppelen.

Een aantal mogelijkheden worden hieronder weergegeven.

Online coachingstraject

Op basis van de ervaringen met trainingen persoonlijke effectiviteit is een mooi 6 gesprekken durend online coachingsprogramma opgezet. Je kunt de afspraken van 1 uur op eigen tijd in plannen. Coachees zijn erg enthousiast wat het traject hen opbrengt. Ook op zoek naar persoonlijke begeleiding bij ontwikkelingsvragen? Lees meer….

Psychologische flexibiliteit

Op het moment zijn we bezig met een workshop en een 2daagse programma over psychologische flexibiliteit in je werk en leven gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy. Voor meer info kun je mailen.

Persoonlijke kr8

In de 3 daagse training persoonlijke kr8 verwerf je inzicht in je persoonlijke motivatie en innerlijke drijfveren in relatie tot je werk. Doel is je persoonlijk zelfmanagement te versterken en je impact op collega’s, patiënten en andere relaties te vergroten. Lees verder voor een beschrijving van deze training.
Een introductieworkshop persoonlijk kr8 is tevens mogelijk.

Persoonlijke coaching

Voor veel zorgverleners is winst te behalen in hun professioneel handelen. Wil je dat live en op individueel niveau onderzoeken, bieden we twee mogelijkheden: coaching on the job of een gesprekscyclus. Lees meer….

Zelfzorg

Zelfzorg als basis om goed te kunnen zorgen: een programma om lichamelijke, mentale en emotionele vitaliteit te vergroten. Lees meer….

On the job teamcoaching

In dit traject worden door middel van observaties sterke punten en aandachtspunten in de interacties tussen zorgverleners en patiënten vastgelegd. Voordeel is dat het team gewoon door kan werken. Aan het eind is een korte gezamenlijke bijeenkomst gepland waarin resultaten worden besproken en omgezet worden in een actieplan. (info volgt binnenkort).
Wilt u liever een training teamontwikkeling, lees dan hier meer over de mogelijkheden.

Intervisie

Intervisie is het op gestructureerde wijze bespreken van vragen of problemen rondom gesprekssituaties met oncologiepatiënten, binnen een veilige setting met 4 tot 6 zorgverleners. Lees meer…

Verdiepings- of verfrissingsworkshops

Onderwerpen zijn o.a. ‘stem en spel’, ‘welk masker draag jij?’, ‘mijn kwaliteiten’, ‘persoonlijke kr8’, ‘omgaan met emoties’, ‘gedachtespinsels’.
Uitgebreid overzicht van de workshops


U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek.