Publicaties

Communicatieve Vaardigheden voor fysiotherapeuten, 4e druk

Verwacht: mei 2024. Esther van Weele & José Smeenghe. Communicatieve vaardigheden voor fysiotherapeuten, BoomLemma: Amsterdam.
Een basisboekje voor fysiotherapie-studenten en startende fysiotherapeuten, gebaseerd op Silverman et al (2022) en het beroepsprofiel van de fysiotherapeut. Klik hier voor meer informatie.

Effects and Working Mechanisms of a Multilevel Implementation Program for Applying Shared Decision-Making while Discussing Systemic Treatment in Breast Cancer

In Current Oncology (2023). Auteurs: Haske van Veenendaal, Loes J. Peters, Esther van Weele, Mathijs P. Hendriks, Maaike Schuurman, Ella Visserman, Carina G.J.M. Hilders & Dirk T. Ubbink.
Klik hier om het artikel te lezen.

Aandacht voor eigen regie

In het themanummer zelfmanagememt van O2 (sept 2021) is een artikel verschenen van Esther van Weele over aandacht voor eigen regie van kankerpatiënten. Het artikel is via mail opvraagbaar (mail naar info@vestalia.nl).

Evaluation of a multilevel implementation program for timeout and shared decision making in breast cancer care: a qualitative analysis among 11 hospital teams

In Patient Education and Counseling (mei 2021). Auteurs: Haske van Veenendaal, Helene R. Voogdt-Pruis, Dirk T Ubbink, Esther van Weele, Lejla Koco, Maaike Schuurman, Jannie Oskam, Ella Visserman, Carina G J M Hilders.
Klik hier om het artikel te lezen.

Hoop en wanhoop in de palliatieve fase

In het themanummer oncologie van Fysiopraxis (juli/aug ’17) is een artikel van ons verschenen over omgaan met hoop en wanhoop in de palliatieve zorg.
Klik hier om het artikel te lezen.

Psychosociale ondersteuning door de master oncologiefysiotherapie

Voor AvansPlus schreef ik in 2016 dit blog, met een pleidooi voor het belang van basale psychosociale zorg door oncologiefysiotherapeuten blog.avansplus.nl.

Artikel Aandacht voor psychosociale zorg in de oncologie

In april 2015 is een artikel van Vestalia verschenen over Meer aandacht voor psychosociale zorg in de oncologie in het NTVD (Ned. Tijdschrift voor Voeding & Dietetiek, www.ntvd-site.nl). Klik hier om het artikel te lezen.

Communicatieve Vaardigheden voor fysiotherapeuten

In juni 2015 is de derde druk van het boekje Communicatieve vaardigheden verschenen, geschreven door Esther van Weele en Addie van Rossum-Lefeber. Een basisboekje voor fysiotherapie-studenten, gebaseerd op Silverman et al (2014) en het beroepsprofiel van de fysiotherapeut. info op www.boomhogeronderwijs.nl of direct bestellen via bol

Zorgbasics Zelfmanagement

In april 2015 is de tweede druk van de Zorgbasics Zelfmanagement verschenen. Auteurs zijn Susan Jedeloo en Esther van Weele. info op www.boomhogeronderwijs.nl of direct bestellen via bol

Artikel Aandacht voor psychosociale zorg in de oncologie

In maart 2014 is een artikel van Vestalia verschenen over Aandacht voor psychosociale zorg in de oncologie in de Oedeminus (blad van de Ned. vereniging van fysiotherapeuten in de lymfologie en oncologie). Klik hier om het artikel te lezen.


Artikel Zelfmanagementondersteuning bij patiënten met lymfoedeem

In juni 2013 is een artikel van Vestalia verschenen over het ondersteunen van patiënten met lymfoedeem in hun zelfmanagement in de Oedeminus (blad van de Ned. Vereniging van fysiotherapeuten in de lymfologie).
Klik hier om het artikel te lezen.

Redactie ZorgBasics (2008-2014)

Susan Jedeloo en Esther van Weele vormden de redactie van ZorgBasics. Uitgeverij is Boom/Lemma. In deze reeks zijn verschenen: Zelfmanagement, Preventie: bevorderen van gezond gedrag, Ondernemen en Innoveren, Adviseren, Samenwerken, Kwaliteitszorg, Voeding, Diversiteit, Seksualiteit en Ethiek.

Zie www.boomhogeronderwijs.nl voor meer informatie.

Adviseren in de zorg (2009)

In 2009 is de uitgave Adviseren in de zorg verschenen in de serie ZorgBasics.
Auteurs: Anke Heijsman en Esther van Weele. ISBN: 978-90-5931-389-7

Zou ik met mezelf willen samenwerken?

In Morgen doe ik het anders! Inspiratie voor verpleegkundigen. Cremers, A. (red). 2009. Den Haag: Lemma. ISBN: 978-90-5931-345-3

Samenwerken in de zorg (2008)

In maart 2008 is de uitgave Samenwerken in de zorg als eerste deel van de nieuwe serie ZorgBasics verschenen.
Auteurs: Esther van Weele en Chris Kuiper. ISBN: 978-90-5931-138-1.