Training: ‘Psychosociale gespreksvoering’

Heb je basale kennis over seksualiteit, vermoeidheid en angst tijdens en na kanker, en heb je behoefte aan het oefenen met het toepassen van kennis, modellen en tools in je consults? Dan is deze training echt iets voor jou!

In deze training kun je 4 workshops volgen, die allen gericht zijn op het praktisch toepassen en oefenen van je vaardigheden rondom een aantal psychosociale gevolgen na kanker.

In de workshop breinboetseren leer je meer over het brein en het in gesprek gaan over (belemmerende) gedachten die bijvoorbeeld vermoeidheid in stand houden. In de workshops over seksualiteit en angst oefen je met specifieke modellen om deze onderwerpen effectiever bespreekbaar te maken. En in de laatste workshop is het aan jou welk onderwerp je zou willen bespreken, een acteur helpt jou inzichtelijk te maken wat jouw aandeel in het gesprek is en samen kijken we welke vaardigheden je nog kunt aanscherpen. Lees de volledige workshopbeschrijvingen via deze link.

Hoofddoel van deze training is het verbeteren van vaardigheden om (ex)kankerpatiënten te ondersteunen bij psychosociale onderwerpen als angst, seksualiteit, vermoeidheid, depressie en meer. Je vaardigheden helpen om patiënten effectiever te steunen bij deze veel voorkomende psychosociale gevolgen, daarnaast geven ze jou zelf meer vertrouwen en houvast in je gesprekken met patiënten.

Doelgroep: Zorgverleners die oncologiepatiënten zien (en bij voorkeur de scholing Psychosociale Oncologische Zorg hebben gevolg).

Datum: vrijdagen 2 februari en 1 maart 2024 van 10:15 tot 16:15 uur
Opties: aanmelden voor 1 dag is ook mogelijk
Locatie: Raadhuis Vleuten, te Vleuten
Beschikbaarheid: minimaal 7 en max 10 plaatsen: nog 8 plaatsen vrij

Prijs: prijs 385 euro (BTW 0%) inclusief materialen en verzorging. Bij losse dag inschrijving is de prijs € 199,00 (BTW 0%)
Programma: Download hier het programma.
Workshopbeschrijvingen: lees hier meer over de inhoud van de workshops.
Studiebelasting: 12 uren (training en voorbereiding)
Vooropleidingseisen: Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Accreditatie:

  • voor (oncologie)fysiotherapeuten bij SKF-KNGF in aanvraag
  • voor (oncologie)verpleegkundigen bij V&VN in aanvraag


  • Via deze link kunt u zich aanmelden, of kunt u informatie aanvragen.