Workshop: ‘Coachen naar zelfmanagement’

Gezien de herinrichting van het zorglandschap, waarbij verwacht wordt dat patiënten een groter aandeel in de zorg zullen nemen, zal dit ook invloed hebben op de rol van de zorgprofessional. Ondersteuning van het zelfmanagement van patiënten zal ook voor professionals in de oncologie een essentieel onderdeel van goede, gestructureerde zorg gaan uitmaken. De patiënt en zijn naaste is medebehandelaar én regisseur, de zorgprofessional is behandelaar én coach.

Om zelfmanagement te ondersteunen op een methodische manier kan het 5A coach-model, welke bestaat uit vijf stappen, gevolgd worden: Achterhalen, Adviseren, Afspreken, Assisteren en Arrangeren. Het volgen van dit model resulteert in het individueel zorgplan. Deze beschrijft wat de patiënt gaat doen (het zelfmanagementdeel), en wat de zorgverlener gaat doen (het behandeldeel).
In deze workshop leert u met het 5A coach-model werken; door middel van een aantal casuïstieken doorlopen we het gehele proces en werken we met het individueel zorgplan, zodat u het vervolgens in uw eigen praktijk kunt toepassen.

Doelgroep: incompany, vanaf 6 zorgverleners
Duur: 1 dagdeel (4 uren)
Locatie eigen locatie
Prijs: op aanvraag

Meer informatie aanvragen over deze workshop

Voor informatie of afstemming kunt u ook direct mailen naar